top of page

Schaamlipcorrectie

Labiaplasty-chirurgie verwijdert overtollig weefsel van de binnenste vaginale lippen of kleine schaamlippen. (Cosmetische chirurgie om de grote schaamlippen, de grotere, buitenste haardragende lippen, te verkleinen, wordt een majoraplastiek genoemd.)

Het doel van de procedure is om de binnenste schaamlippen te verkleinen, zodat ze netjes tussen de buitenste schaamlippen zitten. Dit beperkt de hoeveelheid weefsel die zichtbaar is bij het staan.

"Het creëert een mooie, vrouwelijke vorm aan de vrouwelijke geslachtsdelen en vermindert knijpen en trekken en problemen met geslachtsgemeenschap".

Om een ​​cosmetisch wenselijk resultaat te creëren, is het essentieel dat uw chirurg de hele regio evalueert in een pre-operatief onderzoek en een uitgebreid behandelplan maakt. Dit kan de overtollige plooien of draperende huid omvatten die aansluiten op de kleine schaamlippen en de clitoris omhullen. Dit weefsel, dat bekend staat als de voorhuid, is eigenlijk een ander bovenste paar schaamlippen dat de clitoriskap vormt.

"De voorhuid breidt zich gewoonlijk uit en gaat over in de lagere kleine schaamlippen, waardoor vervormingen ontstaan ​​en ze soms worden overweldigd". "Een goede reductie van dit overtollige voorhuidweefsel is vaak nodig voordat het onderste paar schaamlippen wordt aangepakt, om een ​​natuurlijk symmetrisch uiterlijk te krijgen."

Pro's & Cons

Pluspunten​​​

  • De procedure kan zowel functionele als cosmetische problemen aanpakken om de kwaliteit van leven te verbeteren.

  • NIPBOOKING -leden die zeggen dat labiaplastiek "de moeite waard" was, melden vaak meer zelfvertrouwen, vooral in intieme situaties of bij het dragen van zwemkleding of leggings.

  • Verminderde wrijving nadat overtollig weefsel is verwijderd, kan het mogelijk maken om vrijer deel te nemen aan voorheen pijnlijke sporten, oefeningen en andere fysieke activiteiten. Het kan ook het ongemak tijdens seks verminderen.

 

Nadelen

​​

  • Je hebt een paar dagen tot een week hersteltijd nodig (hoewel aanzienlijk ongemak meestal slechts de eerste twee dagen duurt).

  • U moet ook drie tot vier weken na de operatie wachten voordat u kunt trainen en zes tot acht weken voor geslachtsgemeenschap.

  • U kunt huidonregelmatigheden hebben, zoals rimpels op de huid van de schaamlippen en onregelmatige pigmentatie of verkleuring aan de rand van de schaamlippen.

  • Zoals alle chirurgische procedures, brengt deze ook risico's met zich mee, waaronder zenuwpijn, infectie, littekens, asymmetrie en scheiding van aangehechte randen. 

  • Sommige vrouwen zijn niet blij met hun resultaat. 

  • Mogelijk heeft u een revisieoperatie nodig om een ​​suboptimaal resultaat te corrigeren. Als uw leverancier te veel weefsel verwijdert, heeft u mogelijk zelfs een reconstructieve operatie nodig.

Hoe verloopt een schaamlipcorrectie?

Deze poliklinische procedure duurt meestal een tot twee uur, hoewel het langer duurt als het wordt gecombineerd met andere procedures.

Er zijn meer dan een dozijn variaties op de twee belangrijkste technieken voor labiaplastiek: de trim- en wigmethoden.

 

Met de methode van het trimmen van de schaamlippen (ook bekend als de curvilineaire of lineaire resectietechniek):
Uw chirurg maakt één doorlopende incisie langs de rand van de kleine schaamlippen, om overtollig weefsel, inclusief de buitenranden, gelijkmatig te verwijderen.

Met de centrale of "V-Y" wigmethode:


Uw chirurg verwijdert een V-vormige wig van weefsel uit het midden van elke lip van de kleine schaamlippen.
Ze naaien dan het resterende weefsel weer aan elkaar, trekken de hele lengte van de kleine schaamlippen strakker en "stoppen het erin". Het is een complexere procedure dan de trimmethode, met kortere incisies over de breedte van de schaamlippen.
"Met deze techniek kan het bovenste gedeelte van de 'V' naar boven worden verlengd om overtollig kapweefsel te omvatten in een enkele incisielijn, voor een geprofileerde oppervlakkige sluiting".
De resultaten van deze techniek zien er natuurlijker uit, met een minder opvallend litteken. "Het buitenste litteken bevindt zich in of net mediaal van de groef tussen de kleine schaamlippen en de grote schaamlippen, en het binnenste litteken gaat naar de vaginale opening".
Terwijl de centrale wig het donkerste deel van de kleine schaamlippen verwijdert, verwijdert het niet al het donkere weefsel, waardoor een "pigmentovergang" ontstaat. 


Zodra uw procedure is voltooid, hecht uw chirurg de incisies dicht met oplosbare hechtingen. Littekens gaan meestal over in de rimpels en plooien van het labiale weefsel.

U kunt kort na uw operatie naar huis terugkeren. U kunt duizelig zijn van de anesthesie of kalmerende middelen, dus zorg ervoor dat u iemand heeft die u vertrouwt om u veilig naar huis te brengen.

"Als uw chirurg een langwerkende verdoving gebruikt, die 4-5 uur duurt, kunt u terugkeren naar huis of uw hotel.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar? 

De resultaten van de labiaplastiek worden als permanent beschouwd, maar uw lichaam zal blijven veranderen naarmate u ouder wordt.

U kunt een baby krijgen na een labiaplastiek, hoewel een bevalling de labiale weefsels kan uitrekken of hun uiterlijk kan veranderen. Er is geen bewijs van toegenomen labiale weefsels, noch is er bewijs dat de ene techniek de bevalling beter doorstaat dan de andere.

 

Is een schaamlipcorrectie veilig?

 

Wanneer uitgevoerd door een ervaren zorgverlener, wordt labiaplastiek als veilig beschouwd. Maar zoals bij elk type operatie, zijn er risico's.

Een onervaren of ongeschoolde arts kan een slecht resultaat creëren dat leidt tot complicaties zoals chronisch littekenweefsel, zenuwongemakken, labiale misvormingen en de noodzaak van verdere chirurgie. 

Infectie, overmatig bloeden en extreme zwelling zijn ook mogelijk tijdens de herstelperiode. Postoperatieve zorg kan een antibioticakuur omvatten om infecties te voorkomen, inclusief orale medicatie en zalven.

Het risico op scheiding - wanneer de incisie splitst - is groter bij de wigtechniek dan bij de trimtechniek, als het niet precies goed wordt uitgevoerd en als de instructies na de operatie niet worden gevolgd.

Find your Clinic

Karlien D.

Aanrader

gemiddelde waardering 5 uit 5
Schaamlipcorrectie

Durfde eerst niet, ben blij dat ik het toch gedaan heb. Na de correctie ook met fillers laten behandelen daar. Na drie kinderen was dit het beste wat ik kon doen. Voel me zelfzekerder en mooi

bottom of page