top of page
woman-torso-in-underwear-with-medical-marks-for-pl-2021-08-26-15-27-40-utc.jpg

Lipolaser

Smart Lipo is een door de FDA goedgekeurde laserliposuctieprocedure die wordt gebruikt voor vetverwijdering en lichaamscontouren. Het werkt door de warmte van laserenergie te gebruiken om ongewenste zakjes hardnekkig vet vloeibaar te maken, waardoor het gemakkelijker door een kleine incisie kan worden weggezogen en schade aan het omliggende weefsel wordt geminimaliseerd.

Deze warmte heeft nog een bijkomend voordeel: het stimuleert de aanmaak van collageen.

Pro's & Cons

Pluspunten​​​

 

  • Deze procedure vereist meestal alleen lokale anesthesie, die minder duur is en minder risico's met zich meebrengt dan algemene anesthesie.

  • Het kan je er fitter en gedefinieerder uit laten zien door overtollig vet te verwijderen.

  • Lipolaser biedt ook enkele onmiddellijke en langdurige huidverstrakkingsvoordelen. De warmte van de laser stimuleert bestaande collageenvezels, terwijl nieuwe productie wordt gestimuleerd die de huid na verloop van tijd verstevigt.

  • In tegenstelling tot niet-chirurgische vetreductiebehandelingen, biedt Lipolaser een aanzienlijke vetverwijdering met slechts één procedure.

  • Omdat het trauma aan het omringende weefsel minimaliseert, is de herstelperiode korter en minder pijnlijk dan bij traditionele liposuctie.

 

Nadelen​​

  • Zoals alle liposuctietechnieken, heeft Lipolaser nog steeds mogelijke complicaties, waaronder hematoom (ophoping van bloed onder de huid) en infectie.

  • Het is geen volledig niet-invasieve procedure. Uw chirurg zal nog een kleine incisie (1 mm) moeten maken voor de laser.

  • Je hebt nog steeds tot vijf dagen downtime nodig, en sommige patiënten melden dat ze weken of zelfs maanden daarna nog steeds pijn hebben.

  • Elk type laserprocedure kan de huid verbranden. Dit is zeldzaam, maar het risico neemt toe als u wordt behandeld door een onervaren arts.

  • De Lipo-laser maakt vetcellen volledig vloeibaar voordat ze worden verwijderd, wat betekent dat het vet niet kan worden overgebracht naar andere delen van het lichaam, zoals de borsten of billen.

Wie is een goede kandidaat voor lipolaser?

 

U bent mogelijk een goede kandidaat voor Smart Lipo als:

U bent dicht bij uw ideale gewicht en wilt u richten op kleine gebieden met overtollig vet die niet hebben gereageerd op dieet en lichaamsbeweging. Ideaal is een BMI van minder dan 30 en/of minder dan 35% lichaamsvet.
U heeft een aantal maanden vóór uw procedure een stabiel gewicht gehad.
Je hebt een goede huidelasticiteit, zonder al te veel losse huid. Hoewel deze procedure een mild verstevigend effect heeft, heeft u voldoende elasticiteit nodig zodat uw huid niet zal verslappen zodra het vet is verwijderd.

 

Hoe verloopt een lipolaser-behandeling?

Dit is wat u kunt verwachten op de dag van uw procedure. Het hele vetverwijderingsproces duurt meestal minder dan twee uur, hoewel het langer kan duren als er aan verschillende gebieden wordt gewerkt.

Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven. U kunt ook IV of orale sedatie krijgen om u diep ontspannen en slaperig te maken.
Als u eenmaal verdoofd bent, maakt uw chirurg een kleine incisie en brengt een kleine laservezel in. "De laservezel is slechts 1 mm, dus de incisie is erg klein". "Regelmatige liposuctie maakt gebruik van een canule [een dunne buis] van 3 mm tot 5 mm, dus de incisie is groter."
De laser smelt de vetcelmembranen en maakt het vet vloeibaar, terwijl de bestaande collageenvezels worden aangespannen.
Uw chirurg zuigt vervolgens het vet uit uw lichaam via een dunne canule.
Omdat de incisie zo klein is, zijn er geen hechtingen nodig als de canule is verwijderd; de kleine wond zal vanzelf dichtgaan.
Je bent klaar om naar huis te gaan na een uur in een recoverykamer. Als u van plan bent om verdoving te ondergaan, zorg er dan voor dat er iemand aanwezig is om u veilig thuis te brengen.

.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar? 

U ziet uw eerste resultaten van deze cosmetische ingreep na ongeveer een week (zodra de zwelling echt afneemt), met aanhoudende verbetering tot een jaar. 

Uw resultaten blijven behouden zolang u een stabiel gewicht behoudt.

Als u aankomt, zullen de resterende vetcellen in en rond het behandelde gebied uitzetten. Het is belangrijk om gezond te blijven eten en regelmatig te sporten om uw resultaten te behouden en uw lichaam er in verhouding uit te laten zien.

 

Is lipolaser veilig?

 

Smart Lipo werd in 2006 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) als een veilige procedure. Sindsdien is het op grote schaal gebruikt door gecertificeerde plastisch chirurgen, dermatologen en andere artsen.

Het brengt echter nog steeds risico's met zich mee in onervaren handen:

De meest voorkomende bijwerkingen zijn infectie, littekens, hematoom (ophoping van bloed onder het huidoppervlak) en blauwe plekken.
Je hebt minder kans op overmatig bloeden van lipolaser in vergelijking met traditionele liposuctie, maar het is een mogelijke complicatie.
U kunt ook contouronregelmatigheden krijgen, wat bij elk type liposuctie kan gebeuren.
In zeldzame gevallen kan de hitte van de laser brandwonden veroorzaken, zowel inwendig als aan de oppervlakte van de huid.
Sommige mensen melden ook een diepe jeuk in het te behandelen gebied, inwendig of op het huidoppervlak. "Een diepe jeuk komt heel vaak voor na een liposuctieprocedure, en het is meestal te wijten aan de genezing van de zenuwen en het 'wakker worden' onder de huid". “Het duurt over het algemeen een paar weken en neemt dan af. Soms is de jeuk aan de oppervlakte van de huid, veroorzaakt door irritatie van het compressiekledingstuk, vooral als het nat wordt. Het wordt aanbevolen om het kledingstuk te verwijderen en te wassen als het nat wordt.”
Gevoelloosheid of verminderd gevoel is ook mogelijk, omdat de zenuwen genezen.

Find your Clinic

Nathalie N.

Onderkin Lipolaser

gemiddelde waardering 5 uit 5
Lipolaser

Een jaar geleden lipolaser onderkin laten uitvoeren. Operatie en herstel verliep goed. Het is wel heel belangrijk dat je daarna massages in het gebied laat doen. Anders kan je last krijgen van fybrose, en is wel zichtbaar. Ook je drukverband moet je goed voor de aangegeven termijn dragen. Wel een aanrader.

bottom of page