top of page

Transgenders

 1. Vaginoplastie

 2. Transgender Body Feminization Surgery

 3. Transgender Facial Feminization Surgery

 4. Transgender Laser Hair Removal

Vaginoplastie

Voor transgender vrouwen en niet-binaire mensen is vaginoplastie een chirurgische procedure die penis- en scrotumweefsel omzet in een vagina, schaamlippen en clitoris, om een ​​volledig functionerende vagina (of neovagina) en vulva (de uitwendige genitaliën) te creëren.

Een transgender-vaginoplastiekprocedure wordt vaak gelijktijdig uitgevoerd met een orchidectomie of verwijdering van de testikels, als onderdeel van een grotere geslachtsbevestigende operatie (ook bekend als bodemchirurgie).

Neovaginale chirurgie kan helpen uw lichaam af te stemmen op uw genderidentiteit en gevoelens van dysforie te verlichten - de angst, angst en depressie die u voelt wanneer uw lichaam niet overeenkomt met uw genderidentiteit.

Er zijn drie belangrijke vaginoplastietechnieken die worden gebruikt om een ​​neovagina te creëren, afhankelijk van de hoeveelheid bestaand weefsel die beschikbaar is, om functionaliteit en cosmetisch uiterlijk in evenwicht te brengen.

Inversie van de penis: de meest gebruikelijke techniek keert de penis in wezen binnenstebuiten, om de binnenwanden van de vagina te vormen. Scrotumweefsel wordt gebruikt om de schaamlippen te vormen, en de gevoelige huid van de punt van de penis vormt de clitoris. Als er onvoldoende huid van de penis en het scrotum is (bijvoorbeeld als iemand besneden is), kan een huidtransplantaat van de heup, onderbuik of binnenkant van de dij worden gebruikt.


Rectosigmoïde vaginoplastie: soms gedaan in combinatie met penisinversie en vaak uitgevoerd als laparoscopische chirurgie (een minimaal invasieve methode, waarbij de chirurg een kleine incisie maakt en een dun chirurgisch instrument inbrengt met een klein lampje), deze techniek ent darmweefsel om de vaginaal kanaal. Het wordt meestal gedaan wanneer penis- en scrotumweefsel schaars is. Omdat het slijmvlies is, kan darmweefsel ook voor wat natuurlijke smering zorgen.


Niet-penisinversie: deze laparoscopische techniek maakt gebruik van scrotumweefsel om de grote schaamlippen en de vaginale kanaalvoering te creëren. De penishuid vormt dan de kleine schaamlippen en de clitoris.


Een succesvolle transgender-vaginoplastiek zorgt voor esthetisch aangename uitwendige genitaliën, handhaaft het gevoel van aanraking en maakt seksuele penetratie en orgasme mogelijk, evenals normaal urineren.

​Transgender Body Feminization Surgery

Body Feminization Surgery (BFS), ook wel vervrouwelijkende chirurgie van het lichaam of MTF body contouring genoemd, is een combinatie van chirurgische ingrepen om vrouwelijke lichaamsvormen te verkrijgen. Mannen hebben vaak een appelvorm, wat betekent dat lichaamsvet zich voornamelijk verzamelt in de buikstreek. Vrouwen zijn meer peervormig: het lichaamsvet is meer geconcentreerd in de billen, heupen en dijen. Er zijn verschillende operaties die kunnen leiden tot een vrouwelijk lichaam: grotere borsten, een slankere taille, bredere heupen en een vollere achterkant.

​Transgender Facial Feminization Surgery

Transgender Facial Feminization Surgery (FFS) is een reeks cosmetische ingrepen die worden uitgevoerd om een gezicht er traditioneel vrouwelijker uit te laten zien, vaak in combinatie met andere operaties voor geslachtsbevestiging.

Gezichtsvervrouwelijkende operaties kunnen zijn:

 • Adam's appel reductie

 • Neuscorrectie

 • Wenkbrauwbotreductie, om de benige rand boven de wenkbrauwen te verzachten

 • Een voorhoofdverkleining, om een terugwijkende haarlijn te corrigeren

 • Een wenkbrauwlift, om een slappe huid te verminderen

 • Kin- en kaakverkleining, om de botten en spieren af te slanken

 • Wangimplantaten, fillers of vettransplantatie

 • Lipvergroting

 • Een facelift of minilift, vooral bij oudere patiënten

 • Een neklift

 • Blepharoplastiek (ooglidcorrectie)

​Transgender Laser hair Removal

Transgender laser ontharing gebruikt lichtenergie om haarzakjes op uw gezicht en lichaam te vernietigen als onderdeel van het man-naar-vrouw geslachtsbevestigingsproces. Voor veel transvrouwen vermindert hormoonvervangende therapie (HST) geleidelijk de nieuwe haargroei. Het combineren van HST met laserbehandelingen is een veilige manier om het ontharingsproces te versnellen.

De meeste mensen hebben 6 tot 12 sessies nodig, met een tussenpoos van vier tot zes weken, om optimale resultaten te zien - en een jaarlijkse onderhoudsbehandeling om ze te behouden.

Omdat ontharingslasers zich richten op het pigment in je haar, worden de beste resultaten gezien bij mensen met donkerbruin of zwart haar. Indien u lichtere haren heeft is elektrolysis de enige oplossing voor u. 

Find your clinic

Natalie K

Elektrolyse

gemiddelde waardering 5 uit 5
Transgenders

Langdurig proces maar heb GEEN haren meer. Ook bleke haartjes volledig weg. Girllll, go get this treatment!

bottom of page