top of page

Facelift

Facelift-chirurgie (ook bekend als een rhytidectomie) is een procedure voor gezichtsverjonging die transformatieve resultaten kan opleveren. Het is zelfs de meest effectieve manier om aanzienlijke verslapping aan te pakken en diepe rimpels en plooien glad te strijken. De resultaten van een vakkundig uitgevoerde facelift kunnen tien jaar of langer aanhouden. "Een facelift is de unieke hoeksteen voor gezichtsverjonging". De techniek kan worden aangepast aan de anatomie en esthetische doelen van elke patiënt, maar volgens meeste chirurgen omvat de procedure meestal het optillen van weefsels, het aanspannen van de onderliggende spieren, het verwijderen van overtollige huid en het opnieuw draperen van de resterende huid. , om uw gezicht en hals een jeugdiger aanzien te geven. 

De optimale leeftijdscategorie voor facelift-chirurgie is meestal van eind 40 tot 60, maar het is mogelijk om de procedure tot ver in de 80 te laten uitvoeren.

"De ideale patiënt zou zichtbare veroudering van het gezicht moeten hebben - daling van de wangen, wangen en marionetlijnen, gezichts- en neklaxiteit en strepen in de nek - en de wens om er iets aan te doen".

Goede kandidaten zijn ook niet-rokers met een over het algemeen goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, zonder ernstige onderliggende medische aandoeningen. Uw chirurg zal tijdens een consult naar uw medische geschiedenis vragen.

De kosten van een facelift kunnen sterk variëren, afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring van uw chirurg, de locatie van de praktijk en de omvang van uw procedure. Deze electieve cosmetische ingreep wordt niet gedekt door de verzekering.

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Het heeft een hoge patiënttevredenheid. De meerderheid van de NIPBOOKING-leden zegt dat het "de moeite waard" was, en veel recensenten zeiden dat ze er niet alleen jonger uitzien, maar zich ook jonger voelen. Facelift voor en na foto's tonen dramatische transformaties.

  • Moderne chirurgische methoden die zowel de onderliggende gezichtsspieren als de huid optillen, zorgen ervoor dat de resultaten van de facelift er heel natuurlijk uitzien.

  • Wanneer de procedure wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg, zijn littekens over het algemeen niet op te sporen als ze eenmaal volledig zijn genezen.

  • Resultaten duren meestal minstens een decennium.


Nadelen

  • Facelift-chirurgie omvat geen werkzaamheden aan de oogleden of wenkbrauwen. "Wenkbrauwliften en chirurgie van het bovenste en onderste ooglid [of ooglidcorrectie] zijn afzonderlijke procedures voor cosmetische chirurgie die u tegen een meerprijs kunt toepassen".

  • De procedure pakt fijne lijntjes en andere onvolkomenheden van de huid niet aan. U heeft aanvullende huidverjongingsbehandelingen nodig om deze zorgen weg te nemen.

  • Complicaties kunnen bloedingen, infectie, littekens, zichtbare chirurgische littekens, hematoom en aangezichtszenuwbeschadiging met bijbehorende spierzwakte of verlamming omvatten.

  • Herstel vereist tot twee weken downtime.

  • Facelifts zijn duur en worden niet gedekt door een verzekering.

Hoe lang duurt een facelift?

 

Een faceliftoperatie duurt doorgaans 2 tot 4 uur, afhankelijk van de vaardigheid van uw chirurg en de techniek die hij gebruikt. U heeft extra tijd nodig op de verkoeverkamer omdat de verdoving uitgewerkt is en de verpleegkundigen ervoor zorgen dat het goed met u gaat.

Hoe lang duurt het herstel van een facelift?

 

Na 7-10 dagen zult u het slechtste herstel van de facelift ondergaan en ziet u er 2 weken na de operatie behoorlijk presentabel uit. Dat gezegd hebbende, de eerste week kan zwaar zijn - je zult gezwollen, stijf en pijnlijk zijn - vooral als je aanvullende procedures hebt gevolgd zoals laserresurfacing, neuscorrectie, gezichtsvettransplantatie en / of ooglidchirurgie, die allemaal kunnen dramatisch samengestelde wallen en ongemak.

Na een facelift-operatie volgt u de eerste paar dagen een dieet met zacht voedsel, waarbij u alleen uit glazen of kopjes drinkt (de zuigbeweging van rietjes kan pijnlijk zijn), dus sla smoothies, zachte soepen en gemakkelijk te -kauw voedsel dat rijk is aan eiwitten. U wilt ook een stevig kussen dat uw hoofd omhoog kan brengen terwijl u rust, aangezien gewone kussens druk op uw oren kunnen uitoefenen. De hersteltijd van een facelift hangt sterk af van hoe uw lichaam geneest, maar dit is een typische tijdlijn van dag tot dag.

Dag 2: De dag na de operatie heeft u een vervolgafspraak. Uw chirurg zal het verband verwijderen en uw facelift-incisies beoordelen, evenals eventuele blauwe plekken of zwellingen. Ze verwijderen ook eventuele afvoeren die zijn geplaatst om vochtophoping en seroomvorming te voorkomen. Je wordt naar huis gestuurd in vers verband of helemaal geen verband, afhankelijk van hoe je geneest. U kunt de dag na uw operatie in bad gaan, maar als u nog verband heeft, moet u voorkomen dat uw hoofd nat wordt.

Dag 3-4: Blauwe plekken en zwellingen zijn op dit punt maximaal. Neem alleen uw voorgeschreven pijnstillers voor de eerste paar dagen van herstel, geen aspirine of andere vrij verkrijgbare pijnstillers.

Dag 3-5: U heeft binnen vijf dagen weer een vervolgafspraak en alle resterende verbanden worden verwijderd. Uw arts kan u een verwijderbare elastische band geven om te dragen voor ondersteuning. Je verzorgt de facelift-incisies door ze schoon te maken met een zoutoplossing en een dikke zalf aan te brengen, zoals vaseline of Aquaphor. U kunt uw haar wassen met warm water, met babyshampoo. Laat het water voorzichtig door je haar stromen om eventueel opgedroogd bloed, chirurgische zeep en normale resten te verwijderen, en verstoor de nietjes of hechtingen niet. Laat het douchewater niet in je gezicht komen. Dep je gezicht droog en laat je haar aan de lucht drogen (föhnen kunnen te heet zijn). U wilt ook make-up en uw normale huidverzorgingsregime overslaan totdat uw chirurg u groen licht geeft.

Dag 7: Hechtingen en hechtingen worden rond dit punt verwijderd. Je mag licht huishoudelijk werk of andere activiteiten doen, als je je goed genoeg voelt. Sommige patiënten kiezen ervoor om op dit moment weer aan het werk te gaan, maar velen wachten tot de meeste zwelling is afgenomen (rond de twee weken). Buig niet voorover; til iets zwaars op; of stoot uw hoofd, gezicht of nek - dit kan bloedingen veroorzaken.

Dag 14: U kunt weer op uw zij slapen, maar slaap niet op uw buik totdat uw arts zegt dat dit veilig is.

Dag 30: U zou uw normale routine moeten hervatten. Vermijd het verhogen van uw hartslag gedurende vier weken - sla cardio en gewichtheffen over, hoewel wandelen oké is.

Maand 3-4: Blijf de eerste drie of vier maanden na de operatie uit de zon en breng zonnebrandcrème met een hoge SPF aan.

Find your facelift surgeon

Margriet S.

Facelift

gemiddelde waardering 4 uit 5
Facelift

Tevreden over facelift. Nog even afwachten hoelang resultaat zichtbaar zal zijn

bottom of page