top of page
ooglidcorrectie.png

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie (ook wel ooglidcorrectie of ooglidcorrectie genoemd) verstevigt en heft de slappe ooglidhuid op. In sommige gevallen kan het ook de verwijdering of herverdeling van vetzakken (ook "vettranspositie" genoemd) van vet op de onderste oogleden omvatten.

 

Het kan op de bovenste oogleden worden gedaan, om hangende of hangende oogleden op te heffen, en op de onderste oogleden om wallen te verwijderen en de losse huid strakker te maken.

 

Deze procedures kunnen afzonderlijk of tegelijkertijd worden uitgevoerd. Als het uw doel is om een ​​ooglidplooi te creëren of te verfijnen, lees dan meer over dubbele ooglidcorrecties. 

Oculoplastische chirurgen, die gespecialiseerd zijn in cosmetische en reconstructieve ooglidcorrecties, zullen meer in rekening brengen dan esthetische chirurgen van het gezicht. Uw kosten zijn ook afhankelijk van de locatie van het kantoor van uw chirurg, het type anesthesie dat wordt gebruikt (algemeen is duurder) en of u zowel een onderste als een bovenste ooglidcorrectie heeft of slechts één. Een operatie aan het onderste ooglid is vaak duurder dan een procedure voor alleen het bovenste ooglid, omdat het complexer kan zijn en algemene anesthesie vereist.

 

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat u er fris en wakker uitziet, terwijl u er jeugdiger uitziet.

  • Een bovenste ooglidcorrectie heeft "een grote verscheidenheid aan gunstige functionele resultaten, waaronder een groter gezichtsveld en verbetering van de hoofdpijn- en visiegerelateerde kwaliteit van leven", volgens een onderzoek uit 2019 van 28 onderzoeken, gepubliceerd in het Journal of Plastic & Reconstructive Aesthetic Chirurgie.

  • Deze poliklinische procedure duurt meestal minder dan een uur. Het kan worden gedaan onder plaatselijke verdoving, gecombineerd met orale sedatie om u te helpen ontspannen te blijven, dus de enige pijn die u tijdens de procedure voelt, is van de verdovingsprik.

  • Herstel is vrij eenvoudig, met ongeveer een week van soms aanzienlijke zwelling en blauwe plekken. "Gelukkig zijn patiënten vaak verbaasd over hoe weinig pijn erbij komt kijken".

  • Omdat de incisies in de natuurlijke plooien van je oogleden worden gemaakt, zijn ze moeilijk te zien als ze eenmaal zijn genezen. Een ooglidlift die wordt gedaan om een ​​verminderd gezichtsvermogen te corrigeren (niet alleen om cosmetische redenen) kan worden gedekt door de ziektekostenverzekering.


Nadelen

  • U hebt 4-7 dagen downtime nodig, maar het meeste hiervan is te wijten aan de blauwe plekken en zwellingen die patiënten weghouden van sociale interacties.

  • Zwelling, blauwe plekken en droge ogen zijn vaak voorkomende bijwerkingen. Droge ogen of irritatie kunnen langer aanhouden dan de eerste herstelperiode. "Zorg ervoor dat u uw arts informeert als u een reeds bestaand probleem met droge ogen heeft".

  • Hoewel de resultaten langdurig zijn, zal het natuurlijke verouderingsproces doorgaan, dus sommige mensen zullen hun oogleden na vele jaren opnieuw moeten laten liften. De anatomie rond het oog is delicaat en er bestaat een risico op letsel aan spieren, zenuwen en wimpers (hoewel deze complicaties vrij zeldzaam zijn).

  • Als er te veel ooglidhuid wordt verwijderd van de bovenste oogleden, kan de procedure uw vermogen om uw ogen volledig te sluiten beïnvloeden. Als u te veel huid van uw onderste oogleden verwijdert, kan dit leiden tot een verkeerde positie van het ooglid, waardoor de oogleden naar beneden worden getrokken.

Wie is een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie?

 

De ideale kandidaat voor een operatie aan het onderooglid heeft wallen of wallen onder de ogen. Wallen worden veroorzaakt door vetkussentjes in het onderste ooglid, die door erfelijke factoren of veroudering kunnen uitpuilen. Het onderste ooglid kan ook tekenen van veroudering vertonen, zoals een losse huid, fijne lijntjes of een crêpe huidtextuur. Voor een bovenooglidcorrectie heeft de ideale kandidaat een hangend of hangend ooglid (ptosis, uitgesproken TOE-sis), vaak veroorzaakt door overtollige huid boven het oog. "Vaak zijn er ook uitpuilende vetzakken aan de binnenkant, die tegelijkertijd gemakkelijk kunnen worden verwijderd."

Wat is de beste leeftijd om een ​​ooglidcorrectie te ondergaan?

 

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in bovenooglidcorrecties zijn ouder dan 40 jaar, de leeftijd waarop u gewoonlijk veranderingen ziet als de huid van het oog zijn elasticiteit verliest en begint te hangen. De operatie is echter nog steeds een optie voor jongere mensen die eerder wallen of tekenen van veroudering zien - of voor iedereen die niet tevreden is met de natuurlijke vorm van hun oogleden.

Wat gebeurt er tijdens een ooglidcorrectie?

Bij cosmetische chirurgie aan uw bovenoogleden krijgt u plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven. Voorafgaand aan de operatie worden er markeringen gemaakt terwijl u rechtop zit, om de exacte hoeveelheid huid te bepalen die moet worden verwijderd. Als u eenmaal verdoofd en comfortabel verdoofd bent, maakt uw chirurg een incisie langs de natuurlijke plooi in uw ooglid en verwijdert overtollige huid. Af en toe wordt ook een kleine hoeveelheid spieren en vet verwijderd.

Als er alleen overtollig vet moet worden verwijderd of verplaatst (en geen overtollige huid hoeft te worden verwijderd), kan uw chirurg incisies maken aan de binnenkant van het onderste ooglid. Deze techniek, de transconjunctivale benadering genoemd, laat geen zichtbaar litteken achter. 

Zowel boven- als onderooglidoperaties kunnen worden uitgevoerd met een scalpel of een snijlaser, zoals de CO2. Bij correct gebruik leveren de twee hulpmiddelen vergelijkbare resultaten op - het is een kwestie van voorkeur van de chirurg. Artsen die de voorkeur geven aan een laser, zeggen dat er minder bloedingen zijn, terwijl anderen beweren dat de incisies langer duren om te genezen. Mogelijk moeten ook de ondersteunende spieren in de onderste oogleden worden aangespannen.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kan 30 minuten tot een uur duren, terwijl een onderooglidcorrectie iets langer duurt, tenzij alleen een transconjunctivale benadering wordt gebruikt. Als er ook vetoverdracht wordt uitgevoerd, kan dit ongeveer 30 minuten toevoegen. Aangezien ooglidcorrecties doorgaans poliklinisch worden uitgevoerd, moet u ervoor zorgen dat iemand die u vertrouwt u van en naar de privékliniek brengt.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een ooglidcorrectie?

In de eerste week na een ooglidlift heeft u de ernstigste blauwe plekken en zwellingen.  Als niet-oplossende hechtingen worden gebruikt, worden deze ongeveer een week na de procedure verwijderd. Het volledige genezingsproces kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omvang van uw operatie. Als er minimaal vet wordt verwijderd, kan genezing binnen enkele dagen plaatsvinden. Als u meer uitgebreide spierdissectie, midface-lifting of vetherpositionering heeft ondergaan, kan het vele weken tot maanden duren voordat u er op uw best uitziet.

Terwijl je geneest, moet je minstens vier keer per dag ijs op je oogcontour of koele kompressen aanbrengen en rechtop slapen, gestut met extra kussens of zelfs in een stoel om zwelling te minimaliseren. Gebruik eventueel voorgeschreven oogdruppels of zalven en houd uw oogleden schoon om de kans op infectie te verkleinen. Vermijd vrij verkrijgbare pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen, omdat deze mogelijk de bloeding kunnen vergroten. Raadpleeg voor pijnbestrijding uw arts over hun voorkeursmethoden.

Als uw chirurg geen oplosbare hechtingen heeft gebruikt, krijgt u na vijf tot zeven dagen een vervolgbezoek om ze te verwijderen. Zodra ze eruit zijn, kunt u make-up aanbrengen over de incisielijn om de incisies te camoufleren. U kunt na één tot twee weken ook inspannende activiteiten hervatten, waaronder lichaamsbeweging. Als u contactlenzen draagt, moet u deze na de operatie minimaal twee weken buiten houden. Het aanraken van of trekken aan het gebied nabij de incisies kan het risico op infectie vergroten en ervoor zorgen dat de incisies opnieuw openen. Het grootste deel van de zwelling is binnen twee weken verdwenen, maar het duurt tot zes maanden voordat het definitieve resultaat van een ooglidcorrectie zichtbaar is. Eventuele ooglidcorrectielittekens in de plooi van het ooglid of net onder de wimperlijn op het onderste ooglid zouden binnen het jaar moeten vervagen, totdat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Uw resultaten zouden 10 tot 15 jaar moeten duren, mogelijk langer. Omdat uw huid echter steeds ouder wordt en slapper wordt, heeft u mogelijk een tweede procedure nodig. We stoppen het verouderingsproces niet, we stellen het gewoon een beetje terug door je oogleden er net zo uit te laten zien als toen je jonger was.

Find your surgeon

Jolande G.

Wauw

gemiddelde waardering 5 uit 5
Ooglidcorrectie

Ik heb zolang getwijfeld voor deze behandeling, het leek me best akelig onder plaatselijke verdoving mijn ogen laten opereren. Zou het zo opnieuw doen. Voelde niks, het resultaat is verbluffend en had nadien niet veel last. Na een aantal weken zag je bijna niets meer. Eerste dagen wel opgezwollen maar is ook normaal. Zeker doen als je twijfelt.

bottom of page