top of page
plastic-2021-08-30-06-07-17-utc.jpg

Fraxel

Fraxel is het meest bekende merk van fractionele laserbehandelingen die worden gebruikt voor huidvernieuwing en -verjonging - zo populair dat veel mensen naar elke fractionele laserbehandeling verwijzen als Fraxel. In de begindagen van het opnieuw opduiken van de huid met laser, ableerde alle gezichtslasertechnologie (verwijderde de oppervlaktelaag van) het hele behandelde gebied. Deze behandelingen vereisten vaak weken van downtime en hadden een hoog risico op bijwerkingen, waaronder infectie, hyperpigmentatie en littekens. Fraxel-behandelingen kunnen nog steeds nieuwe collageengroei induceren, met veel minder risico's en minder hersteltijd.Door microverwondingen aan de huid te veroorzaken, versnelt het de productie van collageen en nieuwe huidcellen om oudere, beschadigde huidcellen te vervangen. Dit betekent dat de fase van herstel en genezing cruciaal is voor een goed resultaat: de laser is de katalysator, terwijl de huid in wezen zichzelf behandelt tijdens het herstel.

Pro's & Cons

Pluspunten

  • De uitvaltijd van de Fraxel-laser kan minder dan een week zijn (tenzij u wordt behandeld met de ablatieve Fraxel Re:pair).

  • Patiënten zien slechts een paar weken na de procedure een frissere, stevigere, gladdere en egaler getinte huid, dus een betere huid is relatief snel bereikt.

  • De resultaten blijven verbeteren gedurende zes maanden daarna.

  • De behandeling maakt gebruik van het natuurlijke genezingsproces van de huid om gezonde nieuwe huidcellen en meer collageen te produceren.

  • Naast je gezicht en hals, kan het ook de handen, nek en decolleté weer verjonging brengen.


Nadelen

  • Fraxel-behandelingen kunnen leiden tot brandwonden of littekens, in de handen van een onervaren zorgverlener.

  • Het kan melasma erger maken en moeilijker te verwijderen.

  • Het is geen goede optie voor mensen met gebruinde, bruine of diepe huidtinten, die een hoger risico lopen op post-inflammatoire hyperpigmentatie.

  • Hoewel fractionele lasers lichte tot matige acnelittekens kunnen behandelen, hebben patiënten met ernstige acnelittekens met kuiltjes mogelijk een grotere huidvernieuwing nodig.

Waar is Fraxel-laser goed voor?


Fraxel kan verschillende huidaandoeningen behandelen, afhankelijk van het type laser en de instelling die uw leverancier gebruikt.

Het is vooral goed voor het behandelen van tekenen van beschadiging door de zon, waaronder ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Door de collageenproductie te stimuleren, kan het de huid ook licht verstevigen (hoewel het niet in de eerste plaats een huidverstrakking is) en de huidtextuur en -toon egaliseren, terwijl het er stralender uitziet.
De behandeling kan ook hardnekkige acnelittekens behandelen die zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven crèmes niet krachtig genoeg zijn om te verbeteren.
Mensen van 40 jaar of ouder kunnen de meeste voordelen zien, hoewel mensen van achter in de 30 met uitgebreide zonneschade, rimpels of een ongelijkmatige teint ook verbetering kunnen zien door huidverjonging met Fraxel.

Zoals we eerder vermeldden, is het niet veilig voor alle huidtinten. Patiënten met medium tot diepe huidtinten lopen het risico melasma of andere vormen van post-inflammatoire hyperpigmentatie te ontwikkelen door Fraxel-behandelingen.

 

Wat gebeurt er tijdens een fraxel- laserbehandeling?

 

Dit is wat je kunt verwachten tijdens een Fraxel Dual behandeling:

Uw behandelaar zal een plaatselijke verdoving toepassen om u comfortabel te maken en minder snel de effecten van de laser te voelen tijdens de procedure.
Het kan zijn dat u tot een uur moet wachten voordat de verdovende crème inwerkt.
Doorgaans voert de behandelaar vier doorgangen met de laser uit op elk kwadrant van het behandelgebied.
De meeste lasers blazen ook koude lucht op het behandelingsgebied terwijl ze werken, hoewel u nog steeds warmte kunt voelen. Sommige patiënten voelen bijna geen pijn, terwijl anderen echt ongemak voelen (zelfs met de verdovende crème). Uw ervaring zal afhangen van de tolerantie van uw lichaam en de intensiteit van de energie.
Hoe lang uw behandeling duurt, hangt af van hoeveel delen van uw lichaam worden behandeld, maar meestal klokt een gezichtsbehandeling op ongeveer 20 minuten.

Hoeveel downtime heb je nodig?

 

Uw hersteltijd is afhankelijk van de intensiteit van uw Fraxel laser resurfacing behandeling. U en uw arts kunnen de beste aanpak voor u plannen, gedeeltelijk gebaseerd op hoeveel hersteltijd u kunt missen.

Met Fraxel Restore zou u slechts één dag downtime nodig hebben en binnen zes dagen volledig genezen zijn. Eerst beginnen enkele zwellingen, ruwe bruine stippen en roodheid (vergelijkbaar met zonnebrand) drie tot vier dagen na deze zachtere behandeling te verschijnen, en genezen dan op dag zes of zeven.
De Fraxel Dual heeft twee verschillende instellingen.
Fraxel Repair-behandelingen zijn intenser, dus het kan zijn dat u een paar dagen thuis moet herstellen en 10-12 dagen voordat u volledig genezen bent. 
U kunt zorgen voor een gezonde genezing door uw huid na de behandeling goed te verzorgen. Gebruik een zachte reiniger en een eenvoudige vochtinbrengende crème. Huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten zoals retinol en alfahydroxyzuren kunnen de kwetsbare, helende huid irriteren, dus het is het beste om je aan zachte basis te houden.

Is Fraxel laser veilig?

 

Fraxel wordt algemeen als veilig beschouwd. Fraxel-laserbijwerkingen zijn meestal het gevolg van onervarenheid van de leverancier. Brandwonden, littekens en pigmentatieproblemen kunnen het gevolg zijn van te agressieve behandelingen. Sommige patiënten hebben ook vetverlies in het gezicht gemeld.

Artsen zeggen dat bijwerkingen zoals littekens ongebruikelijk zijn bij de Fraxel-laser, hoewel ze waarschijnlijker zijn als u een agressievere behandeling krijgt of als u geen bleke huidskleur heeft.

Find your clinic

Charlotte

Voor mij niet meer

gemiddelde waardering 3 uit 5
Fraxel

Pijnlijk en had meer verwacht van resultaat voor die prijs

bottom of page