top of page
woman-with-natural-makeup-combed-hair-touching-w-2021-09-02-22-07-19-utc.jpg

Traangoot

Fillers worden gebruikt om vermindert volume en onregelmatigheden onder de oogcontouren te corrigeren. De resultaten zijn onmiddellijk, maar ze zijn ook tijdelijk, tot een jaar.

Fillers verminderen de wallen niet; ze vullen holtes onder het vetkussentje op zodat het onderste ooglid opgaat in de wang. Naast het verbergen van milde oogzakken, kunnen fillers schaduwen lichter maken.

Zorg ervoor dat u een injector vindt die goed bekend is met de anatomie van het gezicht en vaak injecties onder de ogen uitvoert.

Deze snelle in-office procedure wordt meestal uitgevoerd met behulp van een canule met stompe punt, die helpt blauwe plekken en ongemak te verminderen.

Dunnere fillers op basis van hyaluronzuur, werken meestal het beste in de tere huid rond de ogen. Ze veroorzaken minder snel klontjes en bultjes en hebben geen sterke neiging om vocht vast te houden, dus ze zullen minder snel een dramatische zwelling veroorzaken - meer wallen is het laatste wat je nodig hebt bij het behandelen van wallen onder de ogen. Een groot voordeel van het gebruik van fillers is dat ze kunnen worden opgelost met een enzym (hyaluronidase) als je de resultaten niet leuk vindt of een complicatie hebt.

Blauwe plekken zijn een te verwachten bijwerking. Het verdwijnt meestal binnen twee weken en kan in de tussentijd worden bedekt met make-up. Het gebruik van cold packs direct voor en na de procedure kan blauwe plekken helpen minimaliseren.

Er is ook een risico op een blauwachtige verkleuring, het Tyndall-effect genoemd en zelfs een kleine kans op blindheid als de filler per ongeluk in een bloedvat wordt geïnjecteerd. 

Welke merken fillers zijn er en wat is het verschil?

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Deze injecteerbare cosmetische procedure is snel, relatief pijnloos en veilig wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren, erkende injector.

  • Hyaluronzuurfillers zijn bijna identiek aan de chemische stof die van nature in ons lichaam wordt geproduceerd, dus ze worden in de loop van de tijd natuurlijker opgenomen dan andere ingrediënten en hebben weinig risico op een allergische reactie. Ze kunnen ook gemakkelijk worden omgekeerd met hyaluronidase, een enzym dat HA afbreekt, als de resultaten u niet bevallen.De resultaten zijn onmiddellijk en de procedure kan zonder downtime komen (afgezien van wat blauwe plekken en zwelling).

  • Nipbooking-klanten geven dermale fillers een gemiddelde waardering van 94%, waarbij velen zeggen dat ze er meer uitgerust uitzien van fillers onder de ogen, eindelijk de lippen hebben die ze willen, of hun nieuwe gezichtscontour mooi vinden.


Nadelen

  • Resultaten van fillerprocedures zijn tijdelijk. U moet ze bijwerken om ze in de loop van de tijd te onderhouden, wat duur kan worden.

  • Sommige bijwerkingen, zoals knobbeltjes, kunnen net zo lang aanhouden als uw filler zonder medische behandeling. Daarom raden zoveel aanbieders op hyaluronzuur gebaseerde fillers aan die gemakkelijk kunnen worden opgelost met hyaluronidase.

  • Blauwe plekken komen vaak voor en kunnen één tot drie weken aanhouden. 

  • De resultaten kunnen te subtiel of overdreven dramatisch zijn, dus zorg ervoor dat u uw esthetische zorgen en het gewenste resultaat (met behulp van foto's) duidelijk aan uw injector uitlegt om hen te helpen het type verbetering te leveren waarnaar u op zoek bent.

Wat gebeurt er tijdens een fillerbehandeling?

 

Eerst bespreken u en uw arts het gewenste resultaat en het beste type filler om het gewenste resultaat te bekomen, evenals mogelijke risico's.

Dit is een goed moment om te vragen hoeveel filler u nodig heeft en om een ​​meer specifieke kostenraming te krijgen, om een ​​schok te voorkomen wanneer u uw rekening gaat betalen. Dit is geen goedkope behandeling en 1ml geeft maar beperkte resultaten als je over een andere zone als de lippen spreekt.

Zodra je deze details hebt uitgewerkt, kun je het volgende verwachten: Uw arts reinigt het te behandelen gebied en brengt indien nodig een plaatselijke verdoving aan (hoewel de meeste fillers al lidocaïne bevatten).

Daarna injecteren ze langzaam de filler met een naald of canule met stompe punt, waarbij ze het gebied zachtjes met hun vingers masseren om het te verdelen voordat ze doorgaan met meer injecties, voor een gelijkmatige verdeling.

Als het de eerste keer is dat u fillers krijgt (met name lipfillers), is uw injector misschien conservatief over hoeveel filler u moet gebruiken en raadt u aan terug te komen zodra de zwelling is afgenomen, om uw resultaat te beoordelen en te kijken of u meer volume wilt. Als u Elke injectie duurt slechts enkele ogenblikken en de hele cosmetische procedure duurt minder dan 20 minuten, tenzij u een uitgebreide behandeling ondergaat, zoals een liquid facelift. Je ziet direct meer volume of een gladdere huid. Als ze klaar zijn, kunnen ze u een icepack geven om tegen uw huid te houden om ongemak, gevoeligheid of onmiddellijke zwelling of blauwe plekken te verlichten.

Oefen gewoon niet te veel druk uit.

Hoeveel downtime heb je nodig?

 

U heeft geen daadwerkelijke hersteltijd nodig, maar het is heel gebruikelijk om lichte blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats te krijgen, dus misschien wilt u wat sociale rust nemen. Het kan een paar dagen en een paar weken duren voordat deze bijwerkingen zijn verdwenen. Kneuzingen kunnen meestal worden verborgen met make-up, maar het is nog steeds niet aan te raden om fillers te dicht bij een groot evenement te plaatsen.

Vermijd zon, hitte, trainingen en alcohol gedurende ten minste 24 uur na de behandeling om te voorkomen dat de zwelling erger wordt.

Hoe lang gaan fillers mee?

Fillers kunnen zes maanden tot anderhalf jaar meegaan, afhankelijk van welke u krijgt, hoeveel uw arts gebruikt en hoe snel uw lichaam het metaboliseert.

Wat zijn de bijwerkingen van fillers?

 

Behandelingen met fillers worden als veilig beschouwd wanneer ze worden uitgevoerd door een ervaren arts, maar ze kunnen bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid op de injectieplaats, blauwe plekken of asymmetrie. Vermijd aspirine, sommige supplementen (hooggedoseerde vitamine E, ginkgo biloba en knoflook) of andere bloedverdunnende medicijnen gedurende een week of twee voorafgaand aan uw afspraak, om blauwe plekken te minimaliseren. Allergische reacties (vooral met fillers afgeleid van rundercollageen) en granulomen (harde knobbels onder de huid) zijn ook mogelijk. Onbedoeld injecteren van vulmiddel in een bloedvat, technisch gezien vasculaire occlusie genoemd, kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder weefselsterfte of blindheid, als het vulmiddel niet snel wordt opgelost - nog een reden om hyaluronzuurfillers te overwegen en een ervaren arts te zoeken die de gezichtsanatomie kent (zoals een gecertificeerde dermatoloog of een plastisch chirurg in het gezicht). Gebruik geen fillers als u een infectie in het gezicht of in de buurt van de injectieplaats heeft - deze kan zich verspreiden of complicaties veroorzaken.

Find your filler-injector

Liesbet

gemiddelde waardering 5 uit 5

Fillers Traangoot

Traangoot

Na veel research heb ik de stap gezet. Heb een open blik en iedereen zegt dat ik er goed uitzie. Geen last van vocht en arts zei dat dat afhankelijk is van de filler die gebruikt wordt.

bottom of page