top of page
woman-at-the-plastic-surgeon-2021-08-29-16-11-02-utc.jpg

Liquid neuscorrectie

Een niet-chirurgische neuscorrectie (soms een liquid neuscorrectie genoemd) verandert tijdelijk de vorm en het uiterlijk van uw neus met injecties van fillers. Het kan hobbels en kleine imperfecties camoufleren, een platte brug of een hangende punt optillen, of een kromme neus er rechter en symmetrischer uit laten zien - allemaal zonder verdoving, uitvaltijd of de spalk die nodig is tijdens herstel van een chirurgische neuscorrectie.

De meeste klinieken gebruiken hyaluronzuurfillers die gedurende enkele maanden op natuurlijke wijze verdwijnen en indien nodig kunnen worden opgelost met hyaluronidase, terwijl sommige artsen semipermanente fillers of permanente Silikon 1000 gebruiken. Permanente fillers zijn NIET toegestaan in België. 

Het vinden van een ervaren injector voor deze procedure is van het grootste belang, aangezien fillers een aanzienlijk potentieel voor complicaties hebben wanneer ze in de neus worden geplaatst. "Injecties van deze aard zijn alleen voor geavanceerde en hooggekwalificeerde injectoren"!

Welke merken fillers zijn er en wat is het verschil?

Pro's & Cons

Pluspunten

  • De procedure duurt slechts ongeveer 20 minuten, brengt minimaal ongemak met zich mee (de punt van de neus is het meest gevoelig) en heeft geen uitvaltijd.

  • Het is in hoge mate aanpasbaar: uw arts kan een beetje injecteren en dan nog wat meer, totdat hij het gewenste resultaat heeft bereikt.

  • U betaalt aanzienlijk minder dan voor plastische chirurgie.

  • Een liquid neuscorrectie kan uw resultaten van een eerdere neuscorrectie verbeteren, bultjes of lichte asymmetrieën corrigeren.

  • Als de resultaten u niet bevallen, kunnen ze meestal worden opgelost.

  • De procedure kan worden gebruikt als een "test" voor chirurgische neuscorrectie, door u een idee te geven van hoe u eruit zou kunnen zien als u besluit onder het mes te gaan.


Nadelen

  • In onervaren handen heeft deze procedure potentieel ernstige risico's, waaronder blindheid en weefselsterfte. 

  • Resultaten duren slechts tot 16 maanden, als je geluk hebt, hoewel sommige zeggen dat hun resultaten binnen enkele weken vervaagden.

  • Na verloop van tijd kunnen de kosten voor het behouden van uw resultaten hoger zijn dan die van een chirurgische neuscorrectie.

  • Fillers in de neus zijn niet voor iedereen een goede optie. Er zijn veel situaties waarin het uiterlijk van de neus alleen met chirurgische middelen kan worden verbeterd.

Wat gebeurt er tijdens een fillerbehandeling?

 

Eerst bespreken u en uw arts het gewenste resultaat en het beste type filler om het gewenste resultaat te bekomen, evenals mogelijke risico's.

Dit is een goed moment om te vragen hoeveel filler u nodig heeft en om een ​​meer specifieke kostenraming te krijgen, om een ​​schok te voorkomen wanneer u uw rekening gaat betalen. Dit is geen goedkope behandeling en 1ml geeft maar beperkte resultaten als je over een andere zone als de lippen spreekt.

Zodra je deze details hebt uitgewerkt, kun je het volgende verwachten: Uw arts reinigt het te behandelen gebied en brengt indien nodig een plaatselijke verdoving aan (hoewel de meeste fillers al lidocaïne bevatten).

Daarna injecteren ze langzaam de filler met een naald of canule met stompe punt, waarbij ze het gebied zachtjes met hun vingers masseren om het te verdelen voordat ze doorgaan met meer injecties, voor een gelijkmatige verdeling.

Als het de eerste keer is dat u fillers krijgt (met name lipfillers), is uw injector misschien conservatief over hoeveel filler u moet gebruiken en raadt u aan terug te komen zodra de zwelling is afgenomen, om uw resultaat te beoordelen en te kijken of u meer volume wilt. Als u Elke injectie duurt slechts enkele ogenblikken en de hele cosmetische procedure duurt minder dan 20 minuten, tenzij u een uitgebreide behandeling ondergaat, zoals een liquid facelift. Je ziet direct meer volume of een gladdere huid. Als ze klaar zijn, kunnen ze u een icepack geven om tegen uw huid te houden om ongemak, gevoeligheid of onmiddellijke zwelling of blauwe plekken te verlichten.

Oefen gewoon niet te veel druk uit.

Hoeveel downtime heb je nodig?

 

U heeft geen daadwerkelijke hersteltijd nodig, maar het is heel gebruikelijk om lichte blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats te krijgen, dus misschien wilt u wat sociale rust nemen. Het kan een paar dagen en een paar weken duren voordat deze bijwerkingen zijn verdwenen. Kneuzingen kunnen meestal worden verborgen met make-up, maar het is nog steeds niet aan te raden om fillers te dicht bij een groot evenement te plaatsen.

Vermijd zon, hitte, trainingen en alcohol gedurende ten minste 24 uur na de behandeling om te voorkomen dat de zwelling erger wordt.

Hoe lang gaan fillers mee?

Fillers kunnen zes maanden tot anderhalf jaar meegaan, afhankelijk van welke u krijgt, hoeveel uw arts gebruikt en hoe snel uw lichaam het metaboliseert.

Wat zijn de bijwerkingen van fillers?

 

Behandelingen met fillers worden als veilig beschouwd wanneer ze worden uitgevoerd door een ervaren arts, maar ze kunnen bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid op de injectieplaats, blauwe plekken of asymmetrie. Vermijd aspirine, sommige supplementen (hooggedoseerde vitamine E, ginkgo biloba en knoflook) of andere bloedverdunnende medicijnen gedurende een week of twee voorafgaand aan uw afspraak, om blauwe plekken te minimaliseren. Allergische reacties (vooral met fillers afgeleid van rundercollageen) en granulomen (harde knobbels onder de huid) zijn ook mogelijk. Onbedoeld injecteren van vulmiddel in een bloedvat, technisch gezien vasculaire occlusie genoemd, kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder weefselsterfte of blindheid, als het vulmiddel niet snel wordt opgelost - nog een reden om hyaluronzuurfillers te overwegen en een ervaren arts te zoeken die de gezichtsanatomie kent (zoals een gecertificeerde dermatoloog of een plastisch chirurg in het gezicht). Gebruik geen fillers als u een infectie in het gezicht of in de buurt van de injectieplaats heeft - deze kan zich verspreiden of complicaties veroorzaken.

Find your filler-injector

Tevreden!

Chloe Brauns

gemiddelde waardering 5 uit 5

Tevreden!

Liquid neuscorrectie

Ben nog aan het twijfelen over een echte neuscorrectie. Ben zo blij dat ik voor fillers heb gekozen. Het resultaat is zooo mooi! Ik doe dit toch nog enkele jaren vooraleer ik een operatie overweeg. Geen risico's voor mij :). Heb wel een goede dokter gekozen, want is wel een must heb ik gelezen op NIPBOOKING.

bottom of page