top of page
microneedling.png

Microneedling

Microneedling (ook bekend als collageen-inductietherapie) is een niet-chirurgische behandeling die met fijne naalden in het huidoppervlak dringt om het uiterlijk te verbeteren. Deze populaire procedure kan helpen om lijntjes en rimpels glad te strijken, de huidtint (inclusief hardnekkige melasma) te egaliseren, grote poriën en een stevige huid te minimaliseren en striae en littekens, waaronder acnelittekens, te doen vervagen.

Het opzettelijk inbrengen van kleine naaldjes in je huid klinkt misschien een beetje middeleeuws, maar de meeste huidverjongingsbehandelingen (inclusief lasers en chemische peelings) veroorzaken een soortgelijk soort wondgenezingsreactie, om een ​​regeneratieproces op cellulair niveau op gang te brengen.

NIPBOOKING-tip: Microneedling wordt vaak gecombineerd met plaatselijke PRP, voor een krachtigere behandeling die een vampiergezichtsbehandeling wordt genoemd. "Studies tonen aan dat microneedling met PRP betere resultaten oplevert, maar gewone microneedling geeft je nog steeds merkbare resultaten - misschien heb je meerdere sessies nodig,"

De boost in huidverstrakking, merkten onderzoekers op, was grotendeels te danken aan de omzetting van collageen III, het type dat wordt aangetroffen in de oudere huid, in collageen I, het type dat wordt aangetroffen in een jongere huid - een proces dat wel een jaar kan duren om te voltooien.

Microneedling is ook effectief voor littekens, hoewel het niveau van verbetering afhangt van het type litteken. In een onderzoek uit 2015 naar acnelittekens met putjes, leverden tweewekelijkse behandelingen een goede tot zeer goede respons op. Studies tonen ook aan dat vroege en late striae kunnen worden verbeterd door microneedling, maar artsen van NIPBOOKING benadrukken dat een consistente en langdurige behandeling - vaak zes of zeven sessies - nodig is om ze minder opvallend te maken.

Pro's & Cons

Pluspunten

 • De behandeling is snel (ongeveer 30 minuten), comfortabel in combinatie met een plaatselijke verdovende crème en relatief kosteneffectief.

 • Microneedling biedt voordelen op zowel korte als lange termijn. "Er is een onmiddellijk resultaat dat mensen omschrijven als een 'gloed' op hun huid.

 • De behandeling kan worden aangepast om gelokaliseerde probleemgebieden te behandelen, zoals acnelittekens, donkere kringen onder de ogen, kraaienpootjes en nek- of borstlijnen.

 • De hersteltijd is meestal slechts enkele dagen, afhankelijk van de intensiteit van uw behandeling.

 • Bij microneedling wordt geen warmte afgegeven, dus het is veilig om op alle huidtinten te gebruiken zonder het risico van pigmentatieproblemen die gepaard kunnen gaan met laserresurfacing en licht-procedures.

 • Hoewel het meestal op het gezicht, de nek, de borst en de handen wordt gebruikt, kan microneedling over het hele lichaam worden gedaan.  

 • Velen vinden het prettig dat het niet veel pijn doet en rapporteerden aan NIPBOOKING een stevigere, egaler getinte huid.


Nadelen

 • De resultaten van microneedling zijn zeer techniekafhankelijk.

 • Onervaren zorgverleners of doe-het-zelf apparaten kunnen uw huid beschadigen en zelfs littekens achterlaten, dus zoek een goed beoordeelde arts of kliniek.

 • Andere mogelijke complicaties zijn infectie en hyperpigmentatie.

 • Je hebt een reeks van meerdere behandelingen nodig (minstens drie) om de volledige voordelen te krijgen, en vervolgsessies zijn vereist om ze te behouden.

 • Hoewel de behandeling kan helpen bij milde huidverslapping, met name rond de ogen en kaaklijn, kan deze de huid niet significant liften en strakker maken.

 • De huid zal na de behandeling gevoelig zijn voor de zon en directe blootstelling aan UV-straling moet worden vermeden. 

Find your clinic for microneedling

Melissa M.

Mooi resultaat

gemiddelde waardering 4 uit 5
Microneedling

Ben zeker tevreden met het resultaat van de microneedling. Was wel even gevoelig maar poriën zijn veel kleiner, heb een mooie roze kleur van huid, mijn huid ziet er gezonder en zuiverder uit. Moet hier wel nog voor terug gaan want resultaat is niet zo lang.

bottom of page