top of page
Borstverkleining.png

Borstverkleining

Borstverkleining, ook wel mammoplastiek genoemd, is een van de meest voorkomende procedures voor plastische chirurgie. Het is zo populair "omdat zoveel vrouwen last hebben van symptomen die worden veroorzaakt door borsten die onevenredig groot zijn voor hun lichaam". (Mannelijke borstverkleining staat bekend als gynaecomastie-operatie.) Tijdens deze poliklinische procedure verwijdert de chirurg overtollig vet, huid en klierweefsel van de borsten om hun omvang te verkleinen. Ze hervormen ook het resterende weefsel, wat volgens NIPBOOKING "steevast inhoudt dat de tepels worden opgetild om de borsten er parmantiger uit te laten zien." Het verminderen van overtollig weefsel en het verhogen van de borsten op de borstwand verbetert of verlicht veel van de fysieke symptomen die gepaard gaan met onevenredig grote borsten. “Patiënten die het meest baat hebben bij borstverkleining, zijn vrouwen met onevenredig grote borsten, die problemen veroorzaken zoals rug-, schouder- en nekpijn, houdingsveranderingen, groeven van de beha-bandjes, huidirritatie en uitslag onder de borsten, en problemen met activiteiten van dagelijks leven en bewegen”.

Reductie mammaplastiek is een poliklinische procedure die wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. De operatie duurt meestal 3 tot 4 uur. "Er zijn verschillende procedures voor borstverkleining beschikbaar". “Het type borstverkleiningsprocedure dat een patiënt ondergaat, is individueel, afhankelijk van het lichamelijk onderzoek van de patiënt, persoonlijke doelen en unieke levensomstandigheden. Zo zijn er bepaalde technieken die de kans op borstvoeding vergroten na een borstverkleining.” Er zijn twee belangrijke chirurgische technieken. Verticale of "lolly" borstverkleining: een incisie die rond de tepelhof wordt gemaakt, sluit aan op een tweede incisie, die verticaal loopt van de onderkant van de tepelhof naar de plooi onder de borst. Deze techniek is het beste voor een matige verkleining en verslapping. Inverted-T, of anker, borstverkleining: er wordt een incisie gemaakt rond de tepelhof, die aansluit op een verticale verlenging van de onderkant van de tepelhof naar de borstplooi. Dit sluit aan op een incisie in de vouw, in de vorm van een omgekeerde "T". Als u een aanzienlijke verkleining van de maat nodig heeft of aanzienlijke verzakkingen heeft, kan uw chirurg deze techniek gebruiken.

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Een borstverkleining zorgt ervoor dat uw borsten meer in verhouding staan ​​tot uw lichaamsgrootte.

  • Het verhelpt ook pijnlijke en irritante lichamelijke symptomen, waaronder nek-, schouder- en rugpijn veroorzaakt door zware borsten.

  • Studies tonen aan dat borstverkleining een positief effect heeft op het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven van vrouwen. Tepelhofverkleining wordt meestal tijdens dezelfde procedure uitgevoerd, waardoor de borsten er parmantiger, jonger en meer proportioneel uitzien.

  • Veel NIPBOOKING-leden die zeggen dat het "de moeite waard" was, vertellen hoe opgewonden ze zijn om zich eindelijk te kleden op een manier die bij hun persoonlijke stijl past en zich niet langer zelfbewust te voelen. Ze kunnen ook met meer plezier en gemak deelnemen aan fysieke activiteiten zoals hardlopen.


Nadelen

  • Je hebt minimaal een week downtime nodig en sommige mensen nemen tot twee weken vrij van hun werk.

  • Borstverkleining resulteert in enige littekens. Incisielijnen vervagen en verbeteren meestal na verloop van tijd, maar ze kunnen voor altijd zichtbaar zijn. "Zelden hebben patiënten spijt van een borstverkleining puur op basis van de resulterende littekens".

  • Afhankelijk van de techniek van uw chirurg, kan een borstverkleinende operatie uw vermogen om borstvoeding te geven beïnvloeden. De meeste plastisch chirurgen zeggen echter dat "de meeste plastisch chirurgen de operatie uitvoeren met een techniek die het vermogen om borstvoeding te geven behoudt."

  • Het is mogelijk om te eindigen met enige borstasymmetrie. Uw chirurg zal proberen optische symmetrie te bereiken, maar er kan enige variatie in grootte en vorm optreden als gevolg van de manier waarop de huid tot rust komt en zich uitrekt.

  • Sommige vrouwen ervaren een tijdelijke afname of zelfs verlies van gevoel in hun tepels, hoewel de meesten binnen 12 maanden weer normaal voelen.

Find your breast reduction- surgeon

Kelly

Niet mooi

gemiddelde waardering 3 uit 5
Borstverkleining

Mijn borsten zijn niet zo mooi als ik verwacht had. 6 maanden verder nu. Mijn tepels staan precies niet gelijk, zelfs mijn borsten niet. Wil een correctie indien dit niet verbeterd... Nog iemand dit??

bottom of page