top of page
aesthetic-surgery-mesothreads-lifting-2022-03-08-01-36-13-utc.jpg

Threads

Een PDO-draadlift is een niet-chirurgische gezichtsverjongingsprocedure waarbij draden onder het oppervlak van uw huid worden geleid om onmiddellijk te liften, de collageengroei te stimuleren en het weefsel in de loop van de tijd te verstevigen. Als ze op de juiste plaats zijn geplaatst, kunnen ze subtiele, natuurlijk ogende resultaten en een jeugdiger uiterlijk creëren, vooral rond het ondergezicht en de kaaklijn.

PDO staat voor polydioxanon, een oplosbaar materiaal dat veel wordt gebruikt in chirurgische hechtingen. Sommige draden hebben ook kleine weerhaken of kegels die hen helpen zich aan het weefsel te hechten. 

Omdat gezichtsdraden in de loop van zes maanden worden geabsorbeerd, activeren ze een natuurlijke genezingsreactie die uw natuurlijke collageenproductie stimuleert en het weefsel geleidelijk verstevigt.

De procedure is een "lunchtime-facelift" genoemd omdat het snel is, met minimale uitvaltijd in vergelijking met facelift-chirurgie. Er is veel hype en marketing over hoe snel en gemakkelijk de procedure is, maar er kunnen complicaties optreden, dus deze procedure moet niet terloops worden uitgevoerd.

Zoek voor de beste resultaten een goed opgeleide en ervaren arts die de anatomie van het gezicht echt kent en ervoor kan zorgen dat u goede resultaten kan bekomen.

Pro's & Cons

Pluspunten​​​

 • Draadliften zijn snel, met weinig of geen uitvaltijd. De meeste mensen gaan de dag na hun ingreep weer aan het werk.

 • Het is veel betaalbaarder en minder ingrijpend dan een chirurgische facelift, met minder potentiële risico's en minder hersteltijd.

 • De oplosbare draden die tegenwoordig worden gebruikt, zijn minder riskant dan de permanente vezels die in het verleden werden gebruikt, die bacteriën konden aantrekken en complicaties konden veroorzaken.


Nadelen​​

 • De resultaten van een draadlift zijn veel subtieler dan je zou zien bij een chirurgische facelift, waarbij zowel de huid als de onderliggende spierlaag wordt opgetild en overtollige, slappe huid wordt verwijderd. Zoals bij elke niet-chirurgische gezichtsverjongingsprocedure, zijn realistische verwachtingen de sleutel.

 • Hoewel de verstevigende effecten van nieuw collageen tot een jaar kunnen aanhouden, kan het liftende effect van de draden van korte duur zijn, vooral als uw chirurg rechte of gladde hechtingen gebruikt. "Omdat deze draden niet zijn vastgebonden aan of sterk verankerd aan het weefsel, kunnen ze niet veel houdkracht bieden", zegt Dr. Ho.

 • Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is, omvatten mogelijke draadliftcomplicaties zenuwbeschadiging, extrusie, voelbaarheid (de draden kunnen voelen) en littekens.

Wie is een goede kandidaat voor threads?

Deze behandeling werkt het beste voor patiënten met milde laxiteit, niet ernstig slappe huid. Het is beter voor iemand van in de veertig met milde tekenen van veroudering. Als je eenmaal meer kaken en huidverslapping hebt, krijg je geen goed rendement met een draadlift.

Omdat de resultaten subtiel kunnen zijn, combineren veel artsen facelifts met threads met andere collageenverhogende behandelingen. 

Een ervaren arts moet realistische verwachtingen voor resultaten communiceren.

 

Hoe verloopt een behandeling met threads?

Een draad facelift duurt meestal minder dan een uur. Dit is wat u kunt verwachten:

 • Uw chirurg zal beginnen door op uw huid te markeren waar de draden zullen gaan.

 • Daarna injecteren ze die gebieden met plaatselijke verdoving.

 • Als u eenmaal verdoofd bent, zal uw arts een lange naald of een canule (een zeer dunne buis), met de draad eraan, in uw huid inbrengen en deze onder het huidoppervlak doorvoeren.

 • Ze zullen de draad strak trekken, om spanning te creëren en het weefsel voorzichtig op te tillen.

 • Dit proces wordt herhaald totdat alle threads - van slechts een paar tot meer dan 20 - zijn geplaatst.

 • Je kunt zelf veilig naar huis rijden als het klaar is.

.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar? 

PDO-draden lossen geleidelijk op gedurende zes tot negen maanden, en je zult in die tijd de meeste van hun collageenverhogende effecten zien. U kunt tot een jaar lang een verbetering zien, vooral als uw leverancier draden met weerhaken of kegels heeft gebruikt (in plaats van gladde hechtingen).

 

Wat zijn de risico's van CO2-laserbehandelingen?


Draadliftprocedures worden als veilig beschouwd wanneer ze worden uitgevoerd door een ervaren arts met oplosbare draden. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke complicaties.

In de afgelopen jaren rapporteerden patiënten een aanzienlijk aantal bijwerkingen, variërend van infectie tot gebroken, zichtbare draden. Deze draden waren ook permanent en bleken later bacteriën op te vangen en infecties te veroorzaken. Als u niet tevreden was met de resultaten, werd verwijdering een ingrijpende beproeving.

Zelfs oplosbare draden kunnen echter complicaties en bijwerkingen hebben. Deze kunnen zijn:

 • verplaatsing van de draden

 • infectie

 • rimpels, deuken of stoten

 • asymmetrie

 • zichtbare draden onder de huid, of zelfs uitsteken op een punt van binnenkomst of uitgang

 • littekenweefsel, wat toekomstige operaties kan bemoeilijken

Draden kunnen ook breken als ze onder te veel spanning komen te staan, en dan gaat het hefvoordeel verloren.

Helaas is de beste oplossing voor complicaties om ze na verloop van tijd te laten oplossen. Proberen om problematische draden te verwijderen is een invasief proces dat extra weefseltrauma, zwelling en blauwe plekken kan veroorzaken. Als alternatief kunnen radiofrequente warmtebehandelingen op het huidoppervlak ertoe bijdragen dat de draden sneller afbreken of oplossen op een niet-invasieve manier.

Find your Clinic

Yasmine B

OMG NEEE!

gemiddelde waardering 2 uit 5
Threads

Ik heb me door instagram laten overtuigen om fox eyes met threads te laten doen. Je zag 1 week resultaat en nu zit ik met scheve wenkbrauwen. EUH! Is niks meer aan te doen dus wil iedereen zeggen: begin er niet aan

bottom of page