top of page
plastic-2021-08-30-06-00-29-utc.jpg

Filler oplossen/Hyaluronidase

Hyaluronidase is een van nature voorkomend enzym dat wordt gebruikt voor het afbreken van op hyaluronzuur gebaseerde fillers.

Het hyaluronzuur (ook bekend als hyaluronan of HA) dat het belangrijkste ingrediënt is in veel fillers, is een polysacharide dat van nature in het lichaam voorkomt. In de huid bevindt het zich in de extracellulaire matrix, samen met collageen, elastine en bindweefsel, om molligheid en structuur te bieden - precies de eigenschappen die u misschien wenst bij het nastreven van fillers. Als u echter niet tevreden bent met de resultaten van uw HA-fillers of complicaties ondervindt, kan het gebruik van hyaluronidase de situatie oplossen.

Met rust gelaten, wordt een HA-filler uiteindelijk afgebroken door de eigen enzymen van uw lichaam, maar dat proces kan maanden of zelfs jaren duren, afhankelijk van uw metabolisme, het type filler dat wordt gebruikt en waar het wordt geplaatst (fillers die onder de spier of in gebieden zonder veel beweging hebben de neiging langer mee te gaan). "Hyaluronidase stelt u in staat het afbraakproces drastisch te versnellen".

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Het is snel. Een behandeling met hyaluronidase duurt doorgaans minder dan 10 minuten en gaat direct na de injectie aan het werk. Sommige patiënten zien een bijna onmiddellijke deflatie; voor anderen kan het meerdere injectierondes duren om het gewenste resultaat te bereiken.

  • Het is relatief pijnloos. Hyaluronidase-injecties lijken erg op op hyaluronzuur gebaseerde filler-injecties en worden vaak gedaan zonder pijnstillers. (U kunt vóór de injecties kiezen voor een verdovende crème, maar dit is niet nodig en wordt zelden gedaan.)

  • Het wordt als een laag risico beschouwd. 


Nadelen

  • Het gebruik van hyaluronidase om fillers tegen te gaan is technisch gezien off-label. Het wordt echter al meer dan 20 jaar door artsen gebruikt om hyaluronzuurfillers te laten oplossen - en artsen melden dat ze zelden hyaluronidasecomplicaties zien.

  • Het is onnauwkeurig. In tegenstelling tot fillers, die meestal een redelijk voorspelbaar resultaat opleveren wanneer ze worden geïnjecteerd door een ervaren injector, is hyaluronidase lastiger te controleren. Er zijn verschillende soorten fillers, dus één ronde hyaluronidase-injecties werkt niet op alle fillers op dezelfde manier en de filler kan ongelijkmatig oplossen.

  • Soms gaat het oplossen verder dan de patiënt wil, vooral als een minder ervaren injector het gebied overspoelt met te veel hyaluronidase.

Find your clinic

bottom of page