top of page
prp haren.png

Haarverlies

PRP (bloedplaatjesrijk plasma) is een niet-chirurgische behandeling van haarverlies waarbij bloedplaatjes uit uw eigen bloed worden geïnjecteerd in delen van uw hoofdhuid om dunner wordend haar te herstellen.

 

Het wordt beschouwd als een veilige, relatief goedkope en minder ingrijpende alternatieve behandelingsoptie dan haartransplantatie, en de artsen die het uitvoeren, zeggen dat het de follikels kan stimuleren en de snelheid van haarverlies kan vertragen. In sommige gevallen kan het zelfs helpen om nieuw haar te laten groeien.

 

Bloedplaatjes in uw bloed bevatten de celsignalerende middelen die de weefselverjongings- en genezingssystemen van het lichaam orkestreren. Plasma is de vloeistof in het bloed die de bloedplaatjes vervoert, samen met rode bloedcellen en witte bloedcellen. Tijdens een PRP-procedure scheidt de arts bloedplaatjes van uw bloed en verwerkt deze om deze groeifactoren te concentreren.

Geïnjecteerd in de hoofdhuid, verhoogt PRP de bloedtoevoer naar de haarzakjes, stimuleert het wat nieuwe haargroei (hoewel niet bij elke patiënt) en verlengt het de anagene (actieve) groeifase van bestaand haar, om haaruitval te vertragen. PRP-injecties zijn meer dan tien jaar geleden in Europa ontstaan. Tegenwoordig gebruiken artsen het voor een verscheidenheid aan medische toepassingen, waaronder huidverjonging en gewrichtsgenezing. NIPBOOKING-tip: Voordat u dermatologie of andere soorten haarverliesbehandelingen zoekt, moet u een zorgverlener raadplegen om de oorzaak van uw dunner wordend haar te achterhalen. De reden kan zo simpel zijn als een vitaminetekort, dus eerst medisch advies inwinnen kan je zelfs helpen de kosten van haarbehandelingen te vermijden.

Pro's & Cons

Pluspunten

  • PRP-therapie is niet-chirurgisch, zonder uitvaltijd of significante veiligheidsrisico's. De hele procedure duurt slechts ongeveer 30 minuten.

  • Een overzicht van onderzoeken uit 2019 toont aan dat zowel mannen als vrouwen positieve resultaten boeken in termen van toegenomen haardikte en hergroei.

  • Hoewel het primaire doel van de PRP is om de progressie van haarverlies te vertragen of te stoppen, ervaren sommige patiënten lichte haargroei.

  • Deze behandeling kost aanzienlijk minder dan een haartransplantatie, omdat het een niet-chirurgische behandeling is en er geen garantie is dat er nieuw haar groeit, in tegenstelling tot een haartransplantatie.


Nadelen

  • U heeft een eerste reeks van maximaal zes behandelingen nodig, met een tussenpoos van vier tot zes weken.

  • De resultaten zijn tijdelijk, dus u zult ook om de paar maanden na uw eerste serie onderhoudsbehandelingen nodig hebben.

  • Hoeveel verbetering u met PRP ziet, hangt af van factoren zoals de hoeveelheid en afstand van uw haarverlies en hoe recent het is begonnen.

  • Hoe eerder PRP kan worden toegediend na de ontdekking van haaruitval, hoe beter. Mensen met grote kaalheid en langdurige kaalheid zullen waarschijnlijk geen goede resultaten krijgen wat betreft haargroei, maar de behandeling kan bij dergelijke patiënten toch nuttig zijn om toekomstig verlies te voorkomen.

Find your PRP-clinic

Danny V.

Voller haar

gemiddelde waardering 5 uit 5
Haarverlies

Deze behandeling met PRP heeft mijn haren voller gemaakt. Het prikken was gevoelig maar zie na 3 beurten enorm veel verschil.

bottom of page