top of page
lipfiller.png

Fillers

Fillers kunnen worden gebruikt om de lippen voller te maken, rimpels en plooien glad te strijken en de holtes onder de ogen op te vullen die bekend staan ​​als traangootjes.

Ze kunnen ook volume toevoegen aan de wangen, het uiterlijk van acnelittekens met putjes verminderen en de kaaklijn vormgeven. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een ​​niet-chirurgische neuscorrectie te ondergaan met behulp van injecteerbare fillers.

Het gezicht verliest met het ouder worden onderhuids vet en spiervolume.

Voor patiënten die de vroege stadia van leeftijdsgerelateerd volumeverlies zien, kan een "vloeibare facelift" die injecteerbare vulstoffen combineert met een neuromodulator zoals Btx, een jeugdiger uiterlijk herstellen, waardoor de noodzaak van een plastische chirurgische ingreep zoals het overbrengen van gezichtsvet wordt uitgesteld.

Dat gezegd hebbende, zullen huidvullers niet hetzelfde niveau van gezichtsverjonging bieden als een cosmetische ingreep zoals een facelift; de resultaten zijn subtieler en meer tijdelijk.

Hyaluronzuur is het meest populaire goedgekeurde vulmiddelingrediënt omdat het zo gemakkelijk op te lossen is in het geval van een complicatie. Fillers kunnen ook worden gemaakt van collageen, calciumhydroxylapatiet (Radiesse), poly-L-melkzuur (Sculptra) of polymethylmethacrylaatmicrosferen (Bellafill).

Wij geven de voorkeur aan hyaluronzuur fillers. 

Welke merken fillers zijn er en wat is het verschil?

Pro's & Cons

Pluspunten

  • Deze injecteerbare cosmetische procedure is snel, relatief pijnloos en veilig wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren, erkende injector.

  • Hyaluronzuurfillers zijn bijna identiek aan de chemische stof die van nature in ons lichaam wordt geproduceerd, dus ze worden in de loop van de tijd natuurlijker opgenomen dan andere ingrediënten en hebben weinig risico op een allergische reactie. Ze kunnen ook gemakkelijk worden omgekeerd met hyaluronidase, een enzym dat HA afbreekt, als de resultaten u niet bevallen.De resultaten zijn onmiddellijk en de procedure kan zonder downtime komen (afgezien van wat blauwe plekken en zwelling).

  • Nipbooking-klanten geven dermale fillers een gemiddelde waardering van 94%, waarbij velen zeggen dat ze er meer uitgerust uitzien van fillers onder de ogen, eindelijk de lippen hebben die ze willen, of hun nieuwe gezichtscontour mooi vinden.


Nadelen

  • Resultaten van fillerprocedures zijn tijdelijk. U moet ze bijwerken om ze in de loop van de tijd te onderhouden, wat duur kan worden.

  • Sommige bijwerkingen, zoals knobbeltjes, kunnen net zo lang aanhouden als uw filler zonder medische behandeling. Daarom raden zoveel aanbieders op hyaluronzuur gebaseerde fillers aan die gemakkelijk kunnen worden opgelost met hyaluronidase.

  • Blauwe plekken komen vaak voor en kunnen één tot drie weken aanhouden. 

  • De resultaten kunnen te subtiel of overdreven dramatisch zijn, dus zorg ervoor dat u uw esthetische zorgen en het gewenste resultaat (met behulp van foto's) duidelijk aan uw injector uitlegt om hen te helpen het type verbetering te leveren waarnaar u op zoek bent.

Wat gebeurt er tijdens een fillerbehandeling?

 

Eerst bespreken u en uw arts het gewenste resultaat en het beste type filler om het gewenste resultaat te bekomen, evenals mogelijke risico's.

Dit is een goed moment om te vragen hoeveel filler u nodig heeft en om een ​​meer specifieke kostenraming te krijgen, om een ​​schok te voorkomen wanneer u uw rekening gaat betalen. Dit is geen goedkope behandeling en 1ml geeft maar beperkte resultaten als je over een andere zone als de lippen spreekt.

Zodra je deze details hebt uitgewerkt, kun je het volgende verwachten: Uw arts reinigt het te behandelen gebied en brengt indien nodig een plaatselijke verdoving aan (hoewel de meeste fillers al lidocaïne bevatten).

Daarna injecteren ze langzaam de filler met een naald of canule met stompe punt, waarbij ze het gebied zachtjes met hun vingers masseren om het te verdelen voordat ze doorgaan met meer injecties, voor een gelijkmatige verdeling.

Als het de eerste keer is dat u fillers krijgt (met name lipfillers), is uw injector misschien conservatief over hoeveel filler u moet gebruiken en raadt u aan terug te komen zodra de zwelling is afgenomen, om uw resultaat te beoordelen en te kijken of u meer volume wilt. Als u Elke injectie duurt slechts enkele ogenblikken en de hele cosmetische procedure duurt minder dan 20 minuten, tenzij u een uitgebreide behandeling ondergaat, zoals een liquid facelift. Je ziet direct meer volume of een gladdere huid. Als ze klaar zijn, kunnen ze u een icepack geven om tegen uw huid te houden om ongemak, gevoeligheid of onmiddellijke zwelling of blauwe plekken te verlichten.

Oefen gewoon niet te veel druk uit.

Hoeveel downtime heb je nodig?

 

U heeft geen daadwerkelijke hersteltijd nodig, maar het is heel gebruikelijk om lichte blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats te krijgen, dus misschien wilt u wat sociale rust nemen. Het kan een paar dagen en een paar weken duren voordat deze bijwerkingen zijn verdwenen. Kneuzingen kunnen meestal worden verborgen met make-up, maar het is nog steeds niet aan te raden om fillers te dicht bij een groot evenement te plaatsen.

Vermijd zon, hitte, trainingen en alcohol gedurende ten minste 24 uur na de behandeling om te voorkomen dat de zwelling erger wordt.

Hoe lang gaan fillers mee?

Fillers kunnen zes maanden tot anderhalf jaar meegaan, afhankelijk van welke u krijgt, hoeveel uw arts gebruikt en hoe snel uw lichaam het metaboliseert.

Wat zijn de bijwerkingen van fillers?

 

Behandelingen met fillers worden als veilig beschouwd wanneer ze worden uitgevoerd door een ervaren arts, maar ze kunnen bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid op de injectieplaats, blauwe plekken of asymmetrie. Vermijd aspirine, sommige supplementen (hooggedoseerde vitamine E, ginkgo biloba en knoflook) of andere bloedverdunnende medicijnen gedurende een week of twee voorafgaand aan uw afspraak, om blauwe plekken te minimaliseren. Allergische reacties (vooral met fillers afgeleid van rundercollageen) en granulomen (harde knobbels onder de huid) zijn ook mogelijk. Onbedoeld injecteren van vulmiddel in een bloedvat, technisch gezien vasculaire occlusie genoemd, kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder weefselsterfte of blindheid, als het vulmiddel niet snel wordt opgelost - nog een reden om hyaluronzuurfillers te overwegen en een ervaren arts te zoeken die de gezichtsanatomie kent (zoals een gecertificeerde dermatoloog of een plastisch chirurg in het gezicht). Gebruik geen fillers als u een infectie in het gezicht of in de buurt van de injectieplaats heeft - deze kan zich verspreiden of complicaties veroorzaken.

Find your filler-injector

Louise

Super Tevreden

gemiddelde waardering 5 uit 5
Fillers

Ik liet mijn lippen opvullen. Dit in twee stappen. Eerste keer een zachte filler 1ml en 6 weken later met een stevigere filler. Zou het dadelijk opnieuw doen

bottom of page