top of page
cropped-view-of-plastic-surgeon-in-latex-gloves-ma-2022-03-31-18-55-44-utc.jpg

Borstvergroting

Borstvergroting (ook wel mammoplastiek met augmentatie of een "boobjob" genoemd) is een procedure voor plastische chirurgie die uw natuurlijke borstomvang en -vorm verbetert.

De meest uitgevoerde procedure voor cosmetische chirurgie in België, deze borstvergrotingsprocedure kan de omvang van uw natuurlijke buste vergroten of het volume vervangen dat verloren is gegaan door leeftijd, gewichtsverlies, zwangerschap of borstvoeding.

Er zijn een paar verschillende opties voor borstvergroting, maar de procedure wordt meestal uitgevoerd met borstimplantaten. Implantaten zijn er in verschillende diameters, volumes  (hoe ver de borst zich uitstrekt van de borstwand), en uw chirurg kan u helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw lichaam en doelen.


Deze flexibele apparaten, gevuld met siliconengel of zoutoplossing (zoutwater), worden via een incisie rond de tepels (periareolair), onder de borsten (in de inframammaire plooi) of in de oksel (transaxillair) ingebracht en onder of over de tepels geplaatst. borstspier.

Augmentatie kan ook worden gedaan via overdracht van borstvet, waarbij uw chirurg overtollig vet uit één gebied (zoals de buik of dijen) verwijdert via liposuctie en het vervolgens in de borsten injecteert. In sommige gevallen worden implantaten gecombineerd met vetoverdracht, omdat het vet het implantaat natuurlijker kan laten zitten.

Pro's & Cons

Pluspunten​​​

  • Vergrote borsten zullen groter, hoger en voller zijn en er jeugdiger uitzien, wat het zelfvertrouwen kan vergroten.

  • Implantaten zijn in hoge mate aanpasbaar, dus u kunt een maat en vorm kiezen die het beste bij uw lichaamstype en levensstijl passen.

  • Resultaten kunnen ruim 10 jaar tot levenslang aanhouden.

 

Nadelen

​​

  • Zwangerschap, menopauze en gewichtsverlies na een operatie kunnen uw resultaten beïnvloeden.

  • Implantaten zijn niet altijd levenslange oplossingen. Hoe langer je ze hebt, hoe groter de kans dat je ze moet laten vervangen.

Hoe verloopt een Borstvergroting operatie?

De chirurg maakt eerst een incisie rond de tepel, in de plooi onder uw borst of in de oksel.

Vervolgens creëren ze een zak, ofwel boven (subglandulair) of onder (submusculair) uw borstspieren, en plaatsen de implantaten. De incisie wordt gesloten met lagen interne hechtingen en de huid wordt gesloten met hechtingen, huidkleefstof of chirurgische tape.

De hele operatie duurt ongeveer een uur en vereist geen overnachting in het ziekenhuis.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar? 

Resultaten van borstimplantaatoperaties duren meestal minstens een decennium. Het is een misvatting dat implantaten elke 10 jaar vervangen moeten worden, maar het is waar dat ze niet bedoeld zijn om normaal een leven lang mee te gaan. Een rapport van de FDA uit 2011 toonde aan dat ongeveer 1 op de 5 vrouwen met siliconenimplantaten binnen 10 jaar een soort van revisie nodig heeft vanwege kapselcontractuur, lekken of andere zorgen. Als u zo'n complicatie niet ervaart, kunnen moderne implantaten 20 jaar of langer meegaan.

De resultaten van een borstlift of vetoverdracht houden ook ongeveer tien jaar aan, hoewel uw borsten zullen blijven verouderen, uitzetten of krimpen als uw gewicht verandert. Ze kunnen op late middelbare leeftijd gaan verslappen, omdat uw huid minder stevig wordt. Daarom kiezen veel patiënten na ongeveer 10 jaar voor een revisieoperatie.

 

Is borstvergroting veilig?

 

Er zijn verschillende risico's verbonden aan borstimplantaten. 

Enkele van de belangrijkste risico's zijn:

  • implantaat lekkage of breuk

  • seroma (vochtophoping)

  • kapselcontractuur (een kapsel van hard, pijnlijk littekenweefsel dat zich rond het implantaat kan vormen)

  • zichtbare huidrimpels of rimpeling van het implantaat

Uw arts moet al deze risico's grondig uitleggen en hoe zij met complicaties bij eerdere patiënten hebben omgegaan.

Een groeiend aantal vrouwen ervaart ook een constellatie van symptomen, waaronder cognitieve problemen, chronische vermoeidheid en gewrichtspijn, bekend als borstimplantaatziekte (BII).

Find your Clinic

Sabrina

Yes! Happy

gemiddelde waardering 5 uit 5
Borstvergroting

Ik ben supertevreden dat ik deze stap gezet heb, wou een natuurlijk resultaat en heb ik gekregen. Ging van een AA naar grote B. Voor mij voldoende. Onder de spier laten zetten en litteken onder de borst. Kan nu een bikini dragen en ben echt blij

bottom of page